dimecres, 10 d’abril de 2019

8a INVESTIGACIÓQuin és el resultat més probable quan sumem les xifres obtingudes en tirar dos daus?


En aquesta investigació, de caire més matemàtic, hem buscat quin resultat obteníem més vegades quan fèiem la suma de les xifres que ens indicàven dos daus que llançàvem a l'hora.


Per dur a terme aquesta investigació, cada grup vam decidir quantes vegades tiraríem els daus i com ens ho repartiríem els diferents membres del grup. Vam haver de decidir, també, quina era la manera més còmoda i útil d'anotar els resultats.
Per evitar que els daus caiguessin contínuament a terra al llançar-los, vam utilitzar una petita caixa de fusta dins de la qual llançàvem els daus.


 

 
 
Vam recollir totes les dades obtingudes, vam fer un recompte dels resultats i vam treure les nostres conclusions.ENS HEM ADONAT QUE...

EL NOMBRE QUE TÉ MÉS PROBABILITAT DE SORTIR ÉS EL 7 PERQUÈ HI HA MÉS COMBINACIONS DE NOMBRES QUE PODEN SORTIR ALS DAUS QUE SUMEN 7 QUE NO QUALSEVOL ALTRE NOMBRE. ELS MENYS PROBABLES SÓN EL 2 I EL 12. TOT I AIXÒ EL 6 I EL 8 TAMBÉ ENS HAN SORTIT MOLTES VEGADES.
Si en comptes de buscar el resultat de la suma, busquéssim el de la multiplicació de les xifres dels dos daus, quin seria el resultat més probable?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada