diumenge, 12 de maig de 2019

9a INVESTIGACIÓEntre quins volums d'aigua es manté en equilibri una llauna de refresc?


En aquesta investigació hem buscat quin volum d'aigua és necessari per tal que una llauna de refresc es mantingui en equilibri recolzada sobre la vora de la seva base. A més hem estudiat aquest aspecte en llaunes de volums i mides diferents.

En primer lloc hem mesurat les dimensions de cadascuna de les llaunes: amplada de la base i alçada.

Per realitzar la investigació hem disposat de dues alternatives:

Mesurem el volum d'aigua afegit amb una proveta
Mesurem l'aigua afegida pesant en una balançaEn qualsevol dels dos casos hem afegit aigua a la llauna, ajudant-nos inicialment amb una proveta i finalment amb un comptagotes


per ser tan precisos com fos possible. Hem buscat el volum mínim i el màxim per tal que la llauna es mantingués en equilibri. Quan l'hem pesat hem aprofitat el fet que 1mL d'aigua pesa 1 gram per determinar fàcilment el volum.


Hem provat què passava amb llaunes de mides diferents (500 mL i 250 mL)

Hem recollit els resultats obtinguts en una taula i hem comparat els diferents resultats obtinguts amb cadascuna de les llaunes.ENS HEM ADONAT QUE...

LA LLAUNA DE 330 mL MÉS HABITUAL ES MANTÉ EN EQUILIBRI FÀCILMENT (EN UN INTERVAL DE VOLUMS GRAN), EN CANVI LES ALTRES, MÉS ALLARGADES, ÉS MOLT DIFÍCIL, I FINS I TOT IMPOSSIBLE, MANTENIR-LES EN EQUILIBRI. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada